علی ضیا: نام برنامه پیشنهاد خودم بود!

ساخت وبلاگ

 

 
این پیشنهاد از طرف خود من بود که البته از میان نام های زیادی همچون «پمپ بنزین، چارچرخ و...» که دیگر دوستان پیشنهاد داده بودند انتخاب شد.
 

علی ضیا: نام برنامه پیشنهاد خودم بود!
به گزارش افکارنیوز، با نگاهی به برنامه های صبحگاهی می بینیم امروزه اکثر شبکه ها با سبک و سیاق جدید و صمیمی برنامه های خود را روی آنتن می برند در همین راستا شبکه ۳ از آنجایی که شبکه جوان است و همواره به دنبال خلاقیت و نوآوری و ساخت برنامه های پرانرژی و جوان پسند بوده، در سری جدید برنامه های صبحگاهی خود با یک برنامه پرانرژی با ریتمی تند که نگاهی موشکافانه و نو به مسائل مختلف روز دارد و سعی دارد حضور مستمر در میان مردم داشته باشد، برنامه «ویتامین ۳» را با اجرای «سید علی ضیاء» که پیشتر اجرای برنامه «ماه عسل» را از همین شبکه برعهده داشت؛ روی آنتن برده است که به همین بهانه با ایشان به گفتگو نشستیم.

آقای ضیاء مدتی بود که شبکه ۳ از حضور برنامه های صبحگاهی با این سبک و سیاق برخوردار نبود، که حالا این اتفاق افتاد، ایده این کار از کجا بود؟

در این برنامه اکثر زحمت ها مانند برنامه های گذشته بر عهده تهیه کننده بوده و هست. به ایشان پیشنهاد داده شد که طرح های مختلف خود را در جهت ساخت برنامه در تایم های مختلف شبانه روز به شبکه ۳ به مدیر گروه اجتماعی شبکه داده شد و ایشان تهیه این برنامه را برعهده «علی زاهدی» قرار دادند و در نهایت من به همراه «افشین حسین خانی» و «علی زاهدی» طی جلسات مختلف به این ایده رسیدیم که برنامه ای با عنوان «ویتامین ۳» را روی آنتن ببریم.

پیشنهاد نام این برنامه از طرف چه کسی بود؟


این پیشنهاد از طرف خود من بود که البته از میان نام های زیادی همچون «پمپ بنزین، چارچرخ و...» که دیگر دوستان پیشنهاد داده بودند انتخاب شد.

طراحی و ایده پردازی آیتم ها از طرف چه کسی بود و آیا شما در طراحی آن دخالت داشتید؟


طراحی آیتم هایی چون (آشپزی در بین مردم)، (صبحانه در بین مردم)، (ورزش در بین مردم) برعهده «علی زاهدی» و «افشین حسین خانی» بوده که به نظر من از ایده های فوق العاده ای برخوردار است چرا که از جمله اتفاقاتیه که کمتر در رسانه ملی شاهد آن بودیم و خود مردم بیشترین دخالت را در این امر داشتند و این لطف تهیه کننده بود که این اجازه را به من دادند تا در اتاق فکر برنامه حضور داشته باشم و نظرات خودمم را در طراحی آیتم ها به آنها ارائه دهم.

برنامه های زنده و روتین علی الخصوص از نوع صبحگاهی حضور ذهن و خلاقیت زیاد مجری را می طلبد، شما چقدر توی این زمینه موفق بودید؟


من در این برنامه سعی کردم نحوه مطالعه ام را تغییر دهم و از خواندن کتاب های جدی به سمت خواندن کتاب های طنز پیش رفتم تا بتوانم روحیه طنازی خود را در برنامه بالا ببرم و همچنین بخش دیگر مطالعاتم را به خواندن داستان های کوتاه اختصاص دادم که این امر کمک قابل توجهی به امر اجرا و فضاهای دیگر برنامه کرده و در نتیجه باعث این شده که خلاقیت زیادی در این زمینه کسب کنم و فکر می کنم که فرق برنامه های صبح با سایر برنامه ها در این است که مجری باید پلاتو بگوید و پلاتوهایش هم باید جذاب و دلپذیر باشد که البته با توجه به بخش های متعدد برنامه «ویتامین ۳» آنقدر ریتم را بالا بردیم که فرصتی برای حرف زدن من نیست اما مجری باید این توانایی را داشته باشد.

شما چه کار می کنید که مخاطب تون اول صبح راغب به دیدن برنامه شود؟


به نظر من حلقه گمشده این اتفاقات این است که با مردم صادق باشی اگر مردم صداقتت را احساس کنند تو را انتخاب می کنند و این رو راست بودن با مردم هنر «ویتامین ۳» است که باز بر می گردد به مسئولان و مدیران سازمان که این روحیه را در ما ایجاد کردند که ما هر چه بیشتر در راستای اهداف آنها قدم برداریم.

چه عواملی باعث می شوند تا یک برنامه صبحگاهی پربیننده شود؟


عوامل متعددی وجود دارد ولی من به نوبه خود سعی می کنم حتی اگر خسته و خواب آلوده ام که باشم شور و نشاط خودم را حفظ کنم و این شور و نشاط و شیطنت هایی که من در برنامه «ویتامین ۳» دارم متعلق به یه جوان ۲۳ ـ ۲۴ ساله است که حداقل با سن واقعی خودمم ۳ تا ۴ سال فاصله دارد و این اتفاق برای خود من و مردم دلپذیر است.

از روند حضور مهمانان در برنامه بگویید؟


برای انتخاب مهمانان تیمی تشکیل دادیم، تیم دیگری برای هماهنگی و سپس گپی کوتاه با آنها قبل از حضور در برنامه داریم و در نهایت آنها را در برنامه می بینیم.

دسته ای از مجری ها در برخورد با مهمانان برنامه سعی دارند با آنها ابراز همدلی کنند که جو صمیمانه ای در برنامه حاکم شود و دسته دیگر دوست دارند آنها را به چالش بگشند و مقابل شان کم نیاورند، شما جزو کدام دسته اید؟


من اصلاض اعتقادی به این موضوع ندارم و دعوایی هم با کسی نداریم خودم را مانند مهمان می دانم چرا که هنر مجری این است که در سطح مهمان باشد و این اجازه را به مهمان دهد تا آنها در برنامه صحبت کند.

چه کار می کنید که بیننده فکر نکند که شما از بالا به آنها نگاه می کنید؟


این اتفاق افتاده یا نه من نمی دانم. به نظر من این اتفاق نیفتاده و چون نیفتاده من نمی دانم چه کار باید بکنم؟ ولی سعی می کنم شکل مردم باشم که هستم و امیدوارم هیچگاه این اتفاق در مورد من نیفتد چون من خودم را جزئی از مردم می دانم و اگر هم دیده شده ام به خاطر لطفی است که خداوند نسبت به من داشته و هیچ تفاوتی بین من و دیگران وجود ندارد.

اینکه اجرای برنامه در چه ساعتی از شبانه روز باشد، آیا روی اجرای مجری تاثیر دارد یا نه؟


بله قطعاً تاثیر داره اما در مورد برنامه، مهم هنر برنامه سازی است که یک برنامه را پر بیننده می کند و اگر شما به طور مثال توانستید برنامه ای را در مدت زمان خاص از ۲ بیننده به ۱۰۰ بیننده افزایش دهید اونوقت این می شود هنر برنامه سازی. یعنی برنامه ساز کسی است که در زمان های غیر متعارف بتواند برنامه ای را بسازد که مردم به عشق دیدن اون برنامه تلویزیون رو روشن کند.

من انرژی که برای اجرای یک برنامه در زمان شب می گذارم خیلی کمتر از انرژی است که برای اجرا در یک برنامه صبحگاهی می گذارم و قاعده برنامه صبحگاهی شکل و شمایل پرانرژی را می طلبد یعنی اگر یک لحظه مخاطب احساس کنه خسته شدی اونم با تو خسته می شه ولی من بخش زیادی از انرژی ام را سر صبح کم می کنم چون خیلی بیشتر از اینها است.

از بازگو کردن اتفاق های روزمره بگویید؟


سعی می کنم فرزند مردم باشم مثلاً توی یکی از برنامه هام گفتم: «موهایم رو کوتاه کردم اول به خودمم تبریک می گم که حوصله ام رسیدم رفتم سلمونی، دوم هم به مامانم که اصرار اون برای کوتاهی موی من نتیجه داد» این یه حرف خانگی و کاملاً شخصی است که می توانستم بین جمع خانواده بازگو کنم.

آیا فکر می کنید مخاطبان تان هم چنین باوری را دارند که شما را فرزند خود بدانند؟


انشاءالله پیدا می کنند.

نمی گویند چرا حرف های شخصی تان را روی آنتن می زنید؟


خدا را شکر تا به حال این موضوع را دریافت نکرده ام ولی واقعیتش این است که خودم را از خانواده مردم جدا نمی دانم و باز هم تکرار می کنم که همیشه سعی کرده ام فرزند مردم باشم و بخش زیادی از کسانی که به من لطف دارند پدر و مادرها هستند و من خیلی خوشحالم که خانواده ها در مواجهه و با دیدن من در تلویزیون احساس اعتماد می کنند و این اعتماد برای من شیرینه.

دغدغه ویتامین ۳ چیست؟


دغدغه «ویتامین ۳» اینه که حال مردم سر صبح خوب شود و خوشبختانه در این برنامه در کنار همه عوامل احساس خوبی دارم و تمام تلاش خودمم را می کنم که حال مردم خوب شود که این امر بزرگترین تلاش من در «ویتامین ۳» است.

منبع انرژی «ویتامین ۳» از کجاست؟


منبع انرژی خود مردم هستند و اینکه سر صبح بدون طرح سوال یا جایزه دادن ما در حدود ۱ میلیون پیامک داریم که همه اینها نشان دهنده لطف مردم است و این انرژی به خود مردم بازگردانده می شود.

برای اجرای خبرها چقدر دست تون باز است؟


روی همه اتفاقات «ویتامین ۳» فکر شده است. نفس کشیدن من، ورود من، حرف های من و... همه و همه از قبل در دفتر برنامه، برنامه ریزی می شود و ما در نهایت بسته ای پر از اندیشه را تحویل مردم می دهیم.

آیا از بداهه گویی هم در اجرایتان استفاده می کنید؟

تا این حد که اتفاقاتی که در صبح رخ می دهد برای مخاطب بازگو می کنم.

در مورد دعاهای برنامه بگویید؟


خیلی دعاهایمان به روز است و بستگی به حال خودمان دارد و یه اتفاقی افتاده قولی به خودمم دادم تا هر برنامه ای که توی اون شرکت می کنم تقدیم کنم به امام هادی (ع) و ویژه تر پیامبر مهربانی. تیتراژ شروع برنامه ما با دعای امام هادی شروع می شود که هر روز یک قسمت از آن خوانده می شود و من خیلی تشکر می کنم از «علی زاهدی» که این کار را انجام داد تا مخاطبان این دعای ۱۰۰ قسمتی را با صدای استاد «بهروز رضوی» بشنوند.

آیا تا به حال شده اجرایی داشته باشید که به موضوع گفتگو اعتقاد نداشته باشید؟


نه سعی می کنم با خودم صادق باشم و توی فضایی قرار بگیرم که آن را باور دارم و البته مجری یعنی اجرا کننده، اما مهم این است که شما مودب باشی و ادب از هر چیزی مهمتر است.

در مورد «ویتامین ۳» اگر حرفی باقی مانده بگویید؟


من خوشحال هستم که «ویتامین ۳» در دوران مدیریت آقای «زین العابدین» ساخته شد و زحمت های بسیاری برای برنامه کشیده شده و یک «مای» واحد این برنامه را تهیه و تولید می کند.

در مورد بازتاب رسانه ای برنامه «ویتامین ۳» نظری ندارید؟


چرا. با توجه به ساعت پخش برنامه که در ساعات اولیه صبح پخش می شود خیلی خوب هست که خبرنگاران هم این برنامه را می بینند، برخی با زدن تیترهای خوب و متعارف و برخی دیگر بالعکس اتفاقات این برنامه را برای مخاطبان انعکاس می دهند ولی در کل همگی لطف دارند و باعث رشد و معرفی این برنامه در میان مردم می شوند و من به نوبه خود از تمامی خبرنگاران و عکاسان حوزه های مختلف خبری تشکر می کنم.

و در آخر حرفی اگر باقی مانده بفرمایید؟


در همه برنامه هایم گفته ام: خیلی متشکرم از کسانی که من را دوست ندارند ولی من دوست شان دارم و خیلی خیلی ممنون از کسانی که من و برنامه «ویتامین ۳» را دوست دارند امیدوارم بتوانم روزی لطف شان را جبران کنم و انشاءالله که تلاش کنیم برای رسیدن به خدا.

بانوی شرقی/ شماره ۱۴۰/ نیمه اول آذر ماه ۹۲/ از: فریدون رحیمی و امیرحسین مطلق/ صفحه

 

تک ستاره ی تلویزیون (سید علی ضیا)...
ما را در سایت تک ستاره ی تلویزیون (سید علی ضیا) دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نیلوفر aliziya بازدید : 302 تاريخ : شنبه 7 دی 1392 ساعت: 14:44